• TurkishEnglishGermany

BİZDEN HABERLER

Batı Karadeniz’den EMİTT çıkartması

Dünyanın dört büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bu yıl 24. kez kapılarını açtı. Fuara, Batı Karadeniz’in valilikleri ve belediyeleri damgasını vurdu.

Geçtiğimiz yıllara göre katılımın son derece düşük olduğu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na en fazla katılım Batı Karadeniz Bölgesinden oldu. Fuarın açılışına; Karabük Valisi Fuat Gürel, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Bartın Valisi Sinan Güner, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Kastamonu belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği Meclis Başkanvekili ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, BAKAB Encümen Üyesi ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez,  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Meclis Başkanı Turgay Dellaloğlu, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar, bölge illerinin Kültür ve Turizm Müdürleri ve turizmciler katıldı.

Anadolu’nun Turizmden Aldığı Geliri Artırmamız Gerekiyor 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy fuarın açılışında yaptığı konuşmada, tanıtım bütçesinin 2018 yılında 18, 2019’da 75 milyon dolar olduğunu ve bu sene de bütçeyi 180 milyon dolara çıkardıklarını kaydetti.

Turizm gelirlerinin yüzde 40’ının Marmara, yüzde 40’ının Akdeniz, yüzde 10’unun Ege, kalan kısmın da Anadolu’nun diğer bölgelerinden elde edildiğini belirten Bakan Ersoy, şöyle devam etti ; “Bu sürdürülebilir bir politika değil. Başta Ege olmak üzere Anadolu’nun turizmden aldığı geliri artırmamız gerekiyor. 40’tan fazla aynı bölgeye giden turistler var. Eğer onları yeni bölgelerle tanıştıramazsak başka ülkelere kaptırmamız kaçınılmaz olacaktır. Bu sebeple her bölgenin kendi turizm potansiyelini ortaya çıkaracak yeni yatırım ve tanıtım politikaları üzerinde çalışıyoruz.”

Turizm hedeflerine ulaşmak için gelirlerin tabana yayılması gerektiğine dikkati çeken Bakan Ersoy, geniş kitlelerin turizm gelirinden pay almaları sağlanamadığı zaman politikaların sürdürülebilir ve kalıcı olmayacağının altını çizdi.

Bakan Ersoy, her şeyin devlet eliyle çözülemeyeceğini vurgulayarak, “Devletin işini doğru yapması kadar sektörün kendi içinde doğrularla yanlışları ayırması oldukça önemli. Günü kurtarma mantığından, dönemsel hesaplar peşinde koşmaktan, kişi ya da kurum odaklı düşüncelerden artık kurtulmak zorundayız. Cesur olacak, küresel düşünecek, ülkemizin menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket edeceğiz. Ülkemiz kazanırsa hepimiz kazanırız.” şeklinde konuştu.

Köse; “Tanıtım faaliyetlerimiz kesintisiz devam edecek”

Şehir ölçeğinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan iki şehirden biri olan Safranbolu’da her yıl olduğu gibi bu yılda EMİTT’teki yerini aldı. Böylesine önemli bir organizasyonda ilçeyi temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten BAKAB Meclis Başkanvekili ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse;  “Safranbolu bizlere bırakılan çok değerli bir miras. Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Safranbolu’muzu ulusal ve uluslararası her alanda gururla temsil etmeye devam edeceğiz. Burada kentimizin tanıtımına katkı sağlayan Safranbolu lokumu, broşür, magnet, ahşap Safranbolu evleri, tanıtım cd’leri gibi çeşitli argümanlar eşliğinde misafirlerimizi ağırlıyoruz. Kentimizin fuarın gözdesi olduğundan şüphem yok” dedi

Bozkurt; “Devrek’imizi her yönüyle tanıtma gayreti içerisindeyiz”

BAKAB Encümen Üyesi ve Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt ise; “Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “Devrek’imizi her yönüyle tanıtma gayreti içerisindeyiz. Elimizden geldiğince İlçemizin tanıtımını yapıyoruz. Dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarından birinde başta bir sanat harikası olan bastonumuz olmak üzere, ilçemizin tarihi, kültürel ve gastronomik değerlerini tanıtmak bizim vazifemiz.” dedi.

Posbıyık; “Ereğli’nin farkını ortaya koyduk”

Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Okur ve eşi Neriman Posbıyık ile birlikte ziyaretçilerini ağırlayan Karadeniz Ereğli’nin duayen Başkanı Halil Posbıyık ise stantta yaptığı açıklamada; “Herkes tarafından beğenilen bir standımız var, konuklarımıza Osmanlı Çileğimizden yapılan reçelimizi, ilçemizden getirdiğimiz meşhur pidemizi ikram ediyoruz, ayrıca ilçemizin tarihi ve turistik değerlerini tanıtan materyaller dağıtıyoruz. Cehennem Mağarası’yla, çilekli kadınıyla, Herkül’üyle, üç boyutlu tasarımımızla gerçekten çok farklıyız, böylesine güzel işlere imza atan ekip arkadaşlarımızın hepsini ayrı ayrı yürekten kutluyorum” şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda; Kastamonu Pastırması, Taşköprü Sarımsağı, Siyez Bulguru, Devrek Bastonu,  Bartın Tel Kırması, Bartın Ağda Tatlısı, Çaycuma Manda Yoğurdu, Amasra Salatası, Devrek Cevizli Kömeci, Safranbolu Lokumu ve Safranbolu Safran’ı gibi Batı Karadeniz Bölgesinin Coğrafi İşaretli ürünlerin tanıtımı yapılırken, Zonguldak Madenci Korosu da verdiği konserde seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle fuara katılanları adeta mest etti.

 

 

 

admin

Bu yazarın açıklaması maalesef yok.

BENZER YAZILAR

Biz birlikte güzeliz

Batı Karadeniz Kalkınma Birliğinin 2024-2029 dönemi ilk toplantı ı birliğin merkezi olan Safranbolu’da gerçekleşti  Son derece yük ek bir katılımın olduğu ve bölge el birliğin...

Ahmet Şahin

1967 yılında Karabük Ovacık İlçe inde doğdu İlk, orta ve li e öğrenimini ovacıkta tamamladı Vatani görevini tamamladıktan onra 1991 yılımda Ovacık Belediye Başkanlığında emlak...

YORUM YAP